CITY 201 | Burdur Teknik Gezisi

Tarih:  Date

TEDU CITY 201 Planlama Stüdyosu, 8-11 Kasım 2021 tarihleri arasında Burdur’a teknik gezi düzenledi.

Stüdyo yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Zeki Kamil Ülkenli ve Dr. Öğr. Üyesi Banu Aksel Gürün ile Ar. Gör. Elif Merve Nalçakar birlikteliğinde 2. Sınıf öğrencilerimiz, planlama çalışmalarına altlık oluşturacak analizleri için kamu kurumları ile görüşüp veri toplamış, kente dair genel çerçeveyi kurgulamak adına incelemeler yapmıştır.

Teknik gezinin ilk günü kente genel bakış ile geçmiştir. İkinci gününde Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile görüşme gerçekleştirilmiş ve öğrenciler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan ile İmar Dairesi Başkanı tarafından gerçekleştirilen değerli sunuşlar ile kente dair genel bilgileri edinmişlerdir. Üçüncü gün ise Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Tuna ile Arkeoloji Bölümünden Doç. Dr. Eray Dökü eşliğinde ‘Sagalassos Antik Kenti’ni gezmişler ve bilgi almışlardır. Teknik gezi, dördüncü günde ‘Lisinia Doğa Proje Alanı’na yapılan gezi ile sonlanmıştır.