Ana içeriğe atla

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile buluşma

 

Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. Sınıf Eskişehir Stüdyosu (CITY 401) öğretim üyeleri ve öğrencileri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile buluştu.

Doç.Dr. Ela Ataç Kavurmacı, Dr. Serdar Özbay ve Araştırma Görevlisi Başak Aycan’ın yürütücülüğündeki TEDÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü 4. Sınıf stüdyosu 15 öğrencisi ile bu dönem Eskişehir’de Sürdürülebilir bir Kentsel Gelişim elde etmek için geleceğe dair vizyon ve kentsel makroformlar geliştirmek üzere kentsel planlama çalışmaları yürütüyor. (Visions & Macroforms: For A Sustainable Urban Development In Eskisehir Metropolitan Area).

Stüdyo çalışmaları kapsamında kenti tanımak, veri toplamak ve gözlemlerde bulunmak amacıyla 22 Ekim 2021 Cuma günü Eskişehir’de yapılan saha gezisinde, öğrenciler ve öğretim üyeleri Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile buluşma ve Eskişehir’in geçmişten günümüze kent planlama deneyimini Belediye Başkanından dinleme fırsatı buldular. Öğrenciler, kentte edindikleri veri ve bilgilerle bu dönem Eskişehir kenti için farklı vizyonlarda ve sürdürülebilirlik ve iklim politikaları çerçevesinde kendi kentsel gelişme önerilerini geliştirecekler.