Öğrencilerimizin Başarısı | SMART Ankara Projesi - Hackathon

hackathon, smart ankara, sump, skup, teducity

Tarih:  Date

TED Üniversitesi ev sahipliğinde 19-20 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen, T.C.Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile AB iş birliği ve Ulaştırma Sektörel Operasyonel Programı (USOP) çatısı altında Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen SMART Ankara Projesi “Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Planı (SKUp)” çerçevesinde, paylaşımlı kamusal alanlarda bisiklet kullanımının geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve SKUp prensiplerinin uygulanmasına yönelik fikirlerin üretildiği Hackathon etkinliğine bölümümüz öğrencilerinden de yoğun bir katılım sağlandı.

Farklı disiplinlerden üniversite öğrencilerinin bir araya gelerek ürettiği fikir projelerinin değerlendirildiği yarışma etabında, çalışma grubu üyeleri arasında 2. Sınıf öğrencilerimizden Kerem Şener ve Müzekka Barkın Demirci’nin yer aldığı “Ride Ankara” projesi ikincilik ödülüne layık görülürken, 4. Sınıf öğrencilerimiz Rojin Ada Akgün ve Rozerin Ekmen’in yer aldığı çalışma grubunun “CycleHUB Ankara” isimli projesi de dördüncülük derecesi aldı.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor ve nice başarılar diliyoruz!